Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Akademiskt språk för studenter

Mer information om ASKs skriv- och språkutvecklande resurser för studenter finns på Studentportalen.

Enheten för akademiskt språk (ASK) har i uppdrag att stötta studenters skriv- och språkutveckling. För studenter tillhandahåller ASK därför både handledning och utbildningsspecifika insatser, vilka kan ske i form av seminarier och workshoppar i nära samarbete med universitetets utbildningar. Det övergripande målet med alla former av insatser är att stötta studenter som vill utveckla och förbättra sin förmåga att hantera skriv- och presentationsuppgifter.

Alla studenter vid Göteborgs universitet är välkomna att boka ett handledningstillfälle. Handledning kan bokas för att till exempel samtala om hur man som student kan ta kontroll över sitt skrivande och arbeta processorienterat med skrivuppgifter, hur man på ett bra sätt förbereder muntliga presentationer och redovisningar, eller för att på andra sätt få stöttning i att upparbeta goda läs- och skrivstrategier vilket behövs för att studera vid universitet. Handledning är tillgänglig för alla studenter och oavsett i vilken fas ett skriv- eller presentatiosnarbete befinner sig.

Faser i arbetet med en skriftlig eller muntlig uppgift


 

Sidansvarig: Sarah Eldursi|Sidan uppdaterades: 2019-09-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://ask.gu.se/student/
Utskriftsdatum: 2019-11-14