Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Akademiskt språk för medarbetare

ASK erbjuder resurser av olika slag för universitetets medarbetare. Skriv- och språkutvecklande handledning ges dels i syfte att stärka medarbetares egen kompetens att tala och skriva i akademiska sammanhang, dels i syfte att stärka denna kompetens hos studenterna genom utbildningsspecifika samarbeten i olika kurser eller genom lärares kompetensutveckling.

För egen muntlig och skriftlig produktion

Välkommen att boka tid för individuell handledning där du tillsammans med en språkhandledare diskuterar förbättringsmöjligheter i en presentation eller i en text som du arbetar med. Individuell handledning erbjuds både på svenska och på engelska.

ASK erbjuder också workshoppar med olika innehåll för doktorander och forskare. Våra två varianter av retreat innebär heldagsträffar där du i en lugn miljö med ett strukturerat och stöttande upplägg får tid att ägna dig åt eget läsande (reading retreat) eller skrivande (writing retreat). Dessutom finns ett utbud av kurser med fokus på språket i administrativa texter och i presentationer.

För internationell personal finns särskilda kurser och gruppvis handledning i svenska.

 

För undervisning

ASKs språkhandledare samarbetar gärna med undervisningsansvarig personal för att på olika sätt stärka studenternas akademiska språk. Läs mer om vad ASK kan erbjuda under Lärares samarbete med ASK. Här kan du också boka en träff för att starta ett samarbete.

 

Sidansvarig: Sarah Eldursi|Sidan uppdaterades: 2019-02-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?