Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Verksamhet

Verksamheten inom ASK tar sin utgångspunkt i forskning med relevans för akademiskt språk och dess roll i kunskapsutvecklande processer inom högre utbildning. ASK engagerar sig i frågor som rör akademiskt skrivande och språk med avseende på undervisning och studenters vardag, vilket till exempel handlar om textbaserad handledning. Sådana frågor uppstår såväl inom universitetet som i det omgivande samhället. Enheten bevakar och intresserar sig för lokala, regionala, nationella och internationella sammanhang där akademiskt språk och skrivutvecklande insatser problematiseras.

ASK-enhetens verksamhet i urval


• Via universitetets lärplattform, GUL, tillhandahålls digitala resurser ifråga om bland annat akademiskt skrivande och studiestrategier. Till ASKs öppna sidor i GUL.


• ASK erbjuder språkhandledning för studenter och för personal.
 

• ASK erbjuder universitetets lärare olika former av samarbete för undervisning ifråga om akademiskt skrivande, skriv- och språkutvecklande arbetssätt, som t. ex. uppsatshandledning. Läs mer om seminarier och förfrågan om samverkan och skrivpedagogik.
 

• ASK tillhandahåller kompetensutveckling för personal inom flera områden som berör akademiskt språk. ASK anordnar också kurser i svenska för internationellt rekryterad personal och internationella studenter. Läs mer om våra kurser

Verksamhetsplaner

Se högerspalten (eller nedan, för mobil)

Sidansvarig: Åsa Jonsén|Sidan uppdaterades: 2017-10-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?