Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

För dina studenter

Digitala resurser för dina studenterASK GUL

Enheten för akademiskt språk har en öppen GUL-aktivitet riktad mot studenter. Där finns material för eget arbete som underlättar utvecklandet av ett akademiskt språk, och även information om individuell språkhandledning. Självstudiematerialet innehåller videoklipp, filmade föreläsningar, länkar och mycket annat. Varje fakultet har dessutom en egen aktivitet där specifikt material ligger, såsom presentationer från föreläsningar, litteratur som är relevant för just den fakultetens studenter och lärare samt information om ASKs aktuella aktiviteter vid fakulteten (såsom drop-in).

Vad du kan göra för dina studenter

Lärare och annan undervisningsansvarig personal kan också kontakta ASK för att diskutera olika sätt att stärka studenternas akademiska språk. Det kan handla om att utforma tydliga uppgiftsformuleringar, beställa en workshop där ASK besöker ett lärarlag och arbetar konkret med frågor som rör akademiskt skrivande eller att diskutera hur skrivandeprocessen kan förankras genom en hel utbildning. Läs mer här om vad ASK kan erbjuda.

Sidansvarig: Åsa Jonsén|Sidan uppdaterades: 2017-03-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?