• ASK representerat vid norsk konferens

[2017-11-15] Den 1-2 november 2017 hölls konferensen Akademisk dannelse og förstaårsstudenten vid Högskolan i Östfold (Fredrikstad, Norge). Konferensbidragen behandlade olika typer av stöttande insatser för studenter under deras första år vid högskola eller universitet och då särskilt när det handlar om kritiskt tänkande, akademiskt skrivande och informationssökande. ASK var representerade med presentationen: "Att stötta akademiskt skrivande inom högre utbildning med fokus på breddat deltagande".

• 5 frågor till Jennifer Vestergård

[2017-10-16] Möt Jennifer Vestergård, Enheten för akademiskt språks nya språkhandledare.

• 19 oktober öppen föreläsning med Kelly Peake

[2017-10-03] Den 19 oktober håller Kelly Peake, Head of Learning Development, Queen Mary, University of London, en öppen föreläsning: Integrating writing into the disciplinary curriculum - a whole programme approach to writing development.

• 3 oktober: Lyssna när du skriver

[2017-09-28] Vecka 40 är det Europeiska Dyslexiveckan. Detta uppmärksammar universitetsbiblioteket genom att bjuda in till en tematräff kring talsyntes och skrivande.

• Writing retreat för doktorander

[2017-09-27] Enheten för akademiskt språk (ASK) bjuder in doktorander från alla discipliner vid Göteborgs universitet att delta i en heldags writing retreat (skrivinternat), som ges av Kelly Peake, Head of Learning Development vid Queen Mary, University of London. Peake har lång erfarenhet av att organisera retreat och här ges deltagarna möjlighet att ta del av en heldag med strukturerat, intensivt avhandlingsskrivande, såväl som möjligheten att reflektera över och diskutera skrivprocessen med andra doktorander.