• 5 Questions for Sarah Eldursi

[2017-08-09] Sarah Eldursi is the newest addition to the team of language advisors at the Unit for Academic Language at the University of Gothenburg (ASK).

• 13 juni: Seminarium för lärare: Att organisera och strukturera skrivprocesser

[2017-06-01] Det finns fortfarande ett par platser kvar på heldagsseminariet Att organisera och strukturera skrivprocesser.

• 5 Questions for Anne Hsu Nilsson

[2017-05-30] Anne Hsu Nilsson is the newest addition to the team of language advisors at the Unit for Academic Language at Gothenburg University.

• Språkhandledning: Drop-in 29-31 maj

[2017-05-22] Enheten för akademiskt språk (ASK) håller drop-in under tre heldagar i Pedagogiska biblioteket: måndag-onsdag 29-31 maj, kl. 9.00-15.00.

• Enheten för akademiskt språk söker språkhandledare

[2017-05-02] Enheten för akademiskt språk (ASK) är en universitetsgemensam enhet med ansvar för att tillhandahålla, utveckla och implementera kvalificerade resurser för skriv- och språkutveckling på svenska och engelska. Verksamheten, som vänder sig både till studenter och personal, syftar till att stötta akademiskt skrivande och språkutvecklande undervisning för universitetet som helhet. För ytterligare information om enheten se www.ask.gu.se. För att svara mot ökande behov ifråga om skriv- och språkutvecklande insatser söker vi en eller flera språkhandledare med kunskaper i, och huvudsakliga arbetsuppgifter inom svenska och svenska som andraspråk. Anställningen är inriktad mot skriv- och språkutvecklande insatser på svenska. I fokus står textbaserad handledning, språkliga dimensioner av akademiskt inriktade skrivprocesser, genrepedagogik och skrivprocessers kunskapsutvecklande dimensioner. Akademiskt inriktade skrivprocesser i högre utbildning, skrivprocessers kunskapande dimensioner, den textbaserade handledningens funktioner samt utveckling av kompetensutvecklande resurser för lärare är också i fokus.